Jeppe Station: access+density+intensity

Show simple item record

dc.contributor.author Melcher, Henrich A
dc.date.accessioned 2013-08-02T12:04:18Z
dc.date.available 2013-08-02T12:04:18Z
dc.date.issued 2013-08-02
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10539/12965
dc.description.abstract Patronage of a commuter railway station can be increased by improving the design of the station environment. Literature on the subject of public transit and the built environment showed that three factors of the built environment impact on transit patronage: station access, land use density, and land use intensity. An analysis of the built environment surrounding Jeppe Station, Johannesburg showed that the part of the station environment located east of the commuter railway line was generally less supportive of the station regarding the three mentioned factors. The station environment located east of the railway line has a lower density and a lesser intensity. Access was found to be limited in a north-south direction across the railway line, thus affecting access to the station from both sides of the railway line. The design proposal largely focused on improving access, density and intensity east of the railway line. This involved increasing densities through infill development and increasing intensity by encouraging mixed-use development east of the railway line. Access to Jeppe Station was improved by creating a north-south pedestrian spine that crossed the railway line. en_ZA
dc.language.iso en en_ZA
dc.title Jeppe Station: access+density+intensity en_ZA
dc.type Thesis en_ZA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search WIReDSpace


Browse

My Account